Ewijk Park Grote Aalst| beleidsadvies

 

De gemeente Beuningen is al sinds 2000 bezig met plannen voor de uitbreiding van Ewijk, een van oorsprong historisch en groen dorp ten westen van Beuningen. Het gebied kent een lange bewoningsgeschiedenis vanaf de Steentijd tot heden.

 

Ten behoeve van de planvorming zijn over de jaren diverse studies vervaardigd, waarbij ook de archeologie niet ontbrak. M A R C heeft over een reeks van jaren de gemeente Beuningen ondersteund bij de (beleids)advisering inzake archeologie en verschillende archeologische onderzoeken begeleid en beoordeeld voor de deelgebieden Keizershoeve I, II en III. Daarnaast is een werkdocument geleverd voor de inrichting van het centraal gelegen park dat op het archeologisch rijksmonument 'De Grote Aalst' ligt.

 

Het ontwerp van park Grote Aalst is ge├»nspireerd op de Romeinse villa die hier in de tweede eeuw na Christus heeft gestaan.  Een archeologisch informatiepunt, ontworpen door DLA+, laat de bezoeker kennis maken met de resultaten van het archeologisch onderzoek. Het unieke park wordt een aantrekkelijke openbare ruimte met veel groen en recreatieve mogelijkheden voor alle leeftijden.